Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Αποτίμηση του Κατηχητικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας

Πέμπτη, 21 Ιουνίου, 2012



Με τη συμμετοχή 70 περίπου Στελεχών Νεότητας πραγματοποιήθηκε (20/6) στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, εξ αφορμής της λήξης του Κατηχητικού έτους 2011-2012.

Με σύγχρονους παιδαγωγικούς τρόπους και συντονιστή τον συνεργάτη του Γραφείου Νεότητας κ. Στυλιανό Πελασγό, τα Στελέχη προέβησαν σε απολογισμό της κατηχητικής δράσης, αξιολόγηση και αποτίμηση της παρελθούσης χρονιάς. Τα ειδικά ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν θα αποτελέσουν αντικείμενο εργασίας της Επιτροπής Νεότητας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της νέας χιονιάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καταληκτήρια ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος ευχαρίστησε τα Στελέχη για την ανιδιοτελή προσφορά και διακονία τους στον ιδιαίτερο χώρο της Νεότητας και επεσήμανε ότι «τα περιθώρια έχουν πια στενέψει και το έργο της κατήχησης αποτελεί, πλέον, αποκλειστική ευθύνη της Εκκλησίας, γι' αυτό δεν παίζουμε με την κατήχηση». Προέτρεψε, επίσης, τους αρμοδίους Ιερείς να θέσουν στις προτεραιότητες του ενοριακού έργου την λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων και τους κατηχητές να προετοιμάζονται από τώρα και να οργανώνουν την νέα κατηχητική χρονιά. Ανήγγειλε, επίσης την έκδοση του νέου κατηχητικού βοηθήματος για τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στον Ιερό Ναό και στα τελούμενα σ' αυτόν και ενημέρωσε για το επικείμενο Συνέδριο Στελεχών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με θέμα «Κατήχηση και Διάλογος»

Ακολούθησε εόρτιο δείπνο προς τους Ιερείς και Στελέχη Νεότητας.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ