Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είναι η εποχή της συνεργασίας' όχι των πολώσεων και του διχασμού». Θεία Λειτουργία στη Μακρυρράχη.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2012



Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Μακρυρράχης λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την Κυριακή 24 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Γεωργίου Αντώνογλου - Κασσαβέτη και των κατοίκων της περιοχής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Εφημέριος του Ναού Πρωτ. Κων/νος Τσιβελέκος, ο οποίος τον καλωσόρισε εκ μέρους του Εκκλ/κού Συμβουλίου και των ενοριτών. Ο κ. Ιγνάτιος, αφού συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και την συντήρηση του Ναού, αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας και ζήτησε να μην ασχοληθούμε μόνο με το τί έφταιξε στο παρελθόν, αλλά «να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε τώρα, με ό,τι μάς απέμεινε και ό,τι έχουμε, τόπο και ομορφιά. Έχουμε την ομορφότερη χώρα στον κόσμο, αλλά εμείς οι ίδιοι την καταπονούμε και δεν την προβάλουμε όσο πρέπει»

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνεργασίας όλων για το καλό του τόπου και παρατήρησε ότι «είναι η εποχή της συνεργασίας και όχι των πολώσεων και του διχασμού. Το απέδειξε ο λαός μας στις τελευταίες εκλογές, πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη όλοι μαζί. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ενεργεί μόνος του είναι γελασμένος. Τώρα είναι η ώρα της συνεργασίας και μάλιστα, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας. Μαζί μπορούμε να διασώσουμε την παράδοση, τον πολιτισμό μας, την συνοχή του λαού μας. Εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα κατάσταση που δημιουργείται με την άρνηση μισθοδοσίας των νεοεισερχόμενων Κληρικών, αλλά και στην υποχρέωση του Κράτους να μισθοδοτεί τον ιερό Κλήρο σε αντάλλαγμα του 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας που πήρε. Εξήρε την συνεργασία του Δήμου με την Ιερά Μητρόπολη και ζήτησε την φροντίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εξασφάλιση της κατοικίας του Ιερέως στα χωριά, για να διευκολύνεται η παρουσία του εκεί, καθώς και για την διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων και την διατήρηση της συνοχής των τοπικών κοινωνιών.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ