Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εθελοντική ομάδα καθαριότητας από την Μητρόπολη Δημητριάδος. Πραγματοποιήθηκε το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού» με ποδήλατα.

Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2012



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/6 το «Παιχνίδι - κυνήγι του χαμένου θησαυρού» με ποδήλατα, που διοργάνωσε το Ποδηλατικό Τμήμα του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Η πρωτότυπη αυτή δράση, στην οποία συμμετείχαν 70 ποδηλάτες όλων των ηλικιών, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου και κατέληξε στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως.

Τους συμμετέχοντες ανέμενε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τους συνεχάρη, όπως και τους διοργανωτές της προσπάθειας και τους υπεύθυνους του Τμήματος και αναφέρθηκε στην γενικότερη φιλοσοφία του Αθλητικού Συλλόγου, ειδικότερα, όμως, στο τμήμα Ποδηλασίας και στην σπουδαιότητα της χρήσης του ποδηλάτου. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «είναι μια προσπάθεια να δείξουμε ότι αγαπάμε, καταρχήν, την άσκηση, ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να κάνουμε όμορφα πράγματα και μια απάντηση σε μια δύσκολη εποχή ότι το ποδήλατο δεν εξέλιπε, υπάρχει και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στη ζωή μας με απλότητα, με φυσικότητα και ασφάλεια...»

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, έχοντας διαπιστώσει την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Πάρκο στο Πεδίο του Άρεως, εξήγγειλε τη σκέψη της δημιουργίας μιας εθελοντικής ομάδας, στο πλαίσιο της Τοπικής Εκκλησίας, με την ονομασία «αγαπώ την πόλη μου». Η αποστολή της ομάδας θα αφορά στον αγώνα της καθαριότητας και της αποκατάστασης συγκεκριμένων σημείων της πόλης, που την περίοδο αυτή είναι πνιγμένα στα σκουπίδια, αλλά και στον ελαιοχρωματισμό τοίχων, σε διάφορα σημεία της πόλης, που χρησιμοποιούνται ως καμβάς για πάσης φύσεως συνθήματα.

Η πρόταση του Σεβασμιωτάτου έτυχε ενθουσιώδους αποδοχής από τους συμμετέχοντες.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ