Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πανηγύρεις των Αγίων Αποστόλων

Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2012



Την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου και την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων τιμά η Εκκλησία μας το διήμερο 29-30 Ιουνίου.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και περιφοράς της Ιεράς Εικόνος των Αγίων, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

1.      Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Αργαλαστής. Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει αρτοκλασία, περιφορά της Ιεράς Εικόνος και ομιλία του Σεβασμιωτάτου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνιού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

2.      Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Κατηχωρίου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς.

3.      Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Σκλήθρου Αγιάς, όπου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά Θείου κηρύγματος

 

Την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

1.      Αγίων Αποστόλων Παλαιοκάστρου. Την παραμονή θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τα εγκαίνια του Πν. Κέντρου του Ιερού Ναού.

2.      Αγίων Αποστόλων Αγριάς. Την παραμονή, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος θα ομιλήσει σχετικώς.

3.      Αγίων Αποστόλων Κωφών Αλμυρού. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο π. Χρήστος Μπουντής. Κατά την Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης

4.      Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στα Κήπια Ανακασιάς. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου και στην  Θεία Λειτουργία ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου.

5.      Αγίων Αποστόλων Άλλης Μεριάς. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος και στην Θεία Λειτουργία ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου.

6.      Αγίων Αποστόλων Νερομύλων Αγιάς, όπου την  παραμονή θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος και ανήμερα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ