Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πανηγύρεις Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Δευτέρα, 30 Ιουλίου, 2012



Την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού εορτάζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 6 Αυγούστου. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 5/8, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίου Λαυρεντίου. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου την περίοδο αυτή φιλοξενούνται κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην Τοπική Εκκλησία την εορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου

Την  παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ζαγοράς

Την  παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός, Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ο οποίος θα ομιλήσει επικαίρως.

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως

Την  παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός, Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει επικαίρως

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βελίκας Αγιάς

Την  παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός, Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Την εορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζει, επίσης, η ομώνυμη Ιερά Μονή Φλαμουρίου.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ