Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Σπουδαίο το έργο που επιτελείται στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Ξεκίνησε η Ε΄ Κατασκηνωτική περίοδος

Τρίτη, 7 Αυγούστου, 2012



«Σπουδαίο έργο Θεού», χαρακτήρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αυτό που επιτελείται στις κατασκηνώσεις της τοπικής Εκκλησίας στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην παρακείμενη ομώνυμη Ιερά Μονή την Κυριακή 5/8 και τόνισε ότι «οι κατασκηνωτές βιώνουν εμπειρικά τα όσα διδάσκονται στα Κατηχητικά Σχολεία την περίοδο του χειμώνα». Τόνισε, επίσης, ότι το έργο των κατασκηνώσεων απαιτεί «κόπους και θυσίες από τους ανθρώπους, που κάθε χρόνο ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την προετοιμασία των κατασκηνωτικών περιόδων της επόμενης χρονιάς…»


    Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε το έργο των εθελοντών που αφιερώνονται στο κατασκηνωτικό έργο, άνδρες και γυναίκες, Ιερείς και Πρεσβυτέρες, νέοι επιστήμονες. Σημείωσε, επίσης, ότι τα παιδιά μας στις κατασκηνώσεις «μαθαίνουν ν’ αγαπούν και να χαίρονται τη ζωή και συγχρόνως να ζουν ως πολίτες του ουρανού, ενώ γνωρίζουν πώς ν’ αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής»

    Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε τον χώρο των κατασκηνώσεων όπου διεξαγόταν η Δ΄ Κατασκηνωτική περίοδος με κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου. Από την Δευτέρα 6/8 ξεκίνησε η Ε΄ Κατασκηνωτική περίοδος στην οποία συμμετέχουν αγόρια Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ και Β΄ Λυκείου.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ