Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Μητρόπολη Δημητριάδος κοντά στα Άτομα με Κινητικές Δυσκολίες Αρωγός στο έργο του «Ιππόκαμπου»

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, 2011



ippokamposΑπό τον Δεκέμβριο του 2009 δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου το Σωματείο Ατόμων με Κινητικές Δυσκολίες, με την επωνυμία «Ιππόκαμπος», το γραφείο του οποίου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γάτσου 68 και Ρήγα Φεραίου. Το Σωματείο αριθμεί 75 μέλη με κινητικές δυσκολίες και άλλα 30 συνεργαζόμενα μέλη.

 

Read More

Σκοπός του Σωματείου είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα πρόσωπα με κινητικές δυσκολίες, καθώς και η ευαισθητοποίησή της για τη διευκόλυνσή τους στις μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, έχει καταφέρει την ενίσχυση 50 τουλάχιστον μελών του, με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.ippokampos2

 

Πρόεδρος του Σωματείου είναι η κ. Αθηνά Κεχαγιά, η οποία μίλησε στο Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως και αναφέρθηκε στο μεγάλο όνειρο του Σωματείου που ήταν η απόκτηση δικού του, ειδικά διαμορφωμένου χώρου, προσβάσιμου για Α.μεΑ., το οποίο έγινε πραγματικότητα, μέσα στο 2010, με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της τοπικής Εκκλησίας και προσωπικά του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Η κ. Κεχαγιά ευχαρίστησε τον κ. Ιγνάτιο για την προσωπική του μέριμνα για την διαμόρφωση και επίπλωση του χώρου, για την προμήθεια κλιματιστικού, για την δημιουργία ειδικής τουαλέτας για  Α.μεΑ., αλλά και για την, κατά το ήμισυ, κάλυψη του ενοικίου.

 

Στη συνέχεια, η κ. Κεχαγιά αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα πρόσωπα με κινητικές δυσκολίες, που είναι α) η προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους, καθώς παρατηρείται έλλειψη ραμπών στα πεζοδρόμια, ενώ οι κορύνες στους κεντρικούς δρόμους δυσκολεύουν την διάβαση, β) η δυσκολία ευρέσεως εργασίας, καθώς η νομοθεσία δε διευκολύνει προς την κατεύθυνση αυτή και γ) η επαιτεία από  Α.μεΑ., κυρίως αλλοδαπά, που δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για τις ανάγκες και την θέση των Ατόμων με Κινητικές Δυσκολίες στην Ελλάδα σήμερα.

 

Το Σωματείο διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους:

1.     Αθηνά Κεχαγιά, Πρόεδρο

2.     Γεώργιο Ρεφενέ, Αντιπρόεδρο

3.     Κωνσταντίνο Κουσουντζή, Γενικό Γραμματέα

4.     Ελένη Ντίνου, Ταμία

5.     Σπύρο Μπαστούνη, Μέλος

 

Το Γραφείο του «Ιππόκαμπου», το οποίο εγκαινίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στις 22 Δεκεμβρίου 2010, λειτουργεί κάθε Παρασκευή 12 μ. έως 3 μ.μ. και κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα από τις 12 μ. έως τις 8 μ.μ.

 

H κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2011 στο κέντρο "Καναράκια".




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ