Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Επίσημη υποδοχή Ορθοδόξων Αντιπροσωπειών στο Βόλο (+ video)

Τρίτη, 21 Αυγούστου, 2012



Τα μέλη των Ορθοδόξων Εκκλησιών Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Κύπρου, που συμμετέχουν στην πενθήμερη Διορθόδοξη Συνάντηση για την προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου (20/8) ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.
    Στην προσφώνησή του ο κ. Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό «από κοινού με τη Μητρόπολη και τους φορείς του τουρισμού ειδικού εκκλ/κού και Μοναστηριακού χάρτη της περιοχής μας, που θα καθοδηγεί τον επισκέπτη και, παράλληλα, θα του δίνει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με γνήσιες μορφές της λαϊκής τέχνης και παράδοσης, όπως η αγιογραφία, η Βυζαντινή Μουσική και η αρχιτεκτονική…». Εκ μέρους των ξένων επισκεπτών αντιφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων (Πατριαρχείο Μόσχας)

Επίσημη υποδοχή στον Μητροπολιτικό Ναό

    Ακολούθησε η επίσημη Εκκλ/κή υποδοχή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βρανίων κ. Παχωμίου.
    Τους υψηλούς επισκέπτες προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνευματικό και κοινωνικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας και μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερα αυξημένη η αγωνία  μας  γιά τήν ανεργία, τήν  ανέχεια, την πείνα, τη μοναξιά, αλλά και για την κοινωνική επανένταξη όσων  αδελφών μας παρασύρθηκαν στη  ζωή  τους. Χάρη στις δομές τῆς Μητροπόλεώς μας μπορούμε να  καυχηθούμε  εν Κυρίω πως στίς δύσκολες μέρες που περνά η ελληνική καί ἡ τοπική μας  κοινωνία, στο Βόλο δεν υπάρχει κανείς χωρίς το καθημερινό του φαγητό, τα στοιχειώδη γιά μια αξιοπρεπή διαβίωση, την κατανόηση και την ολόψυχη συμπαράσταση τῶν στελεχών μας,  κληρικών και λαϊκών, που αγκαλιάζουν με αγάπη  και ανακουφίζουν τον ποικιλόμορφο πόνο. Σύνθημά μας τον τελευταίο καιρό είναι κανείς  να  μην απελπιστεί, κανείς  να μην απογοητευτεί, κανείς να μην αποκάμει, μέσα σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία. Στην πρωτοπορία της κοινωνικής μας προσφοράς στέκεται  ο πάνσεπτος  Μητροπολιτικός Ναός  του Πολιούχου μας  Αγίου Νικολάου, του προστάτη των πτωχών, των κατατρεγμένων, των περιφρονημένων. 250 μερίδες φαγητού διανέμονται εδώ καθημερινά σε οποιονδήποτε,  χωρίς να  ζητούνται στοιχεία, σαν έκφραση ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς. Στο έργο αυτό προστίθενται κι άλλες 1800 μερίδες φαγητού πού καθημερινά  διανέμονται από 25 ενοριακά  κέντρα  σίτισης  στή  μητροπολιτική μας περιφέρεια. Με συνεργασία όλων, το ήθος που η παράδοση μάς διδάσκει, βρίσκει γόνιμο έδαφος  καρποφορίας!»
    Εκ μέρους των ξένων Αντιπροσωπειών αντιφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βρανίων κ. Παχώμιος.

    Για να διαβάσετε ολόκληρη την προσφώνηση υποδοχής του Σεβ.Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε το σχετικό βίντεο από το κανάλι μας στο youtube, πατήστε εδώ ή από κάτω.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ