Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η εξουσία παρασύρει τους ανθρώπους» Πανηγύρισαν οι Μονές Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς και Συκής (δείτε video + φωτογραφίες)

Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2012



Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου (28/8), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πλήθος Κληρικών της Επαρχίας Αγιάς, από την Αδελφότητα της Μονής και πλήθος προσκυνητών.

    Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για το γεγονός του αποκεφαλισμού του Βαπτιστού Ιωάννου, που, όπως τόνισε «ήταν καρπός του υλιστικού τρόπου ζωής του Ηρώδου και της οικογένειάς του, όπου κυριαρχούσε η κραιπάλη, ο ηδονισμός και η αμαρτία, αλλά και η υπερφίαλη εξουσία, που νομίζει ότι της ανήκει ο κόσμος. Αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τραγωδίες και γεγονότα, σαν κι αυτό που τιμούμε σήμερα, γιατί δεν αντέχει ποτέ τον έλεγχο και την αλήθεια και κάνει τα πάντα για να την φιμώσει…»

    Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η εικόνα εκείνης της εποχής δε διαφέρει από τη σημερινή. «Και σήμερα παρατηρείται κραιπάλη σε όλα τα επίπεδα. Ζούμε σε κοινωνία πτωτική, που έμαθε στον εύκολο τρόπο ζωής, που αποφασίζει με άδικο τρόπο και δεν αντέχει την αλήθεια Μια τέτοια κοινωνία, που έχει χάσει το ήθος της, δυστυχώς είναι εύκολο να κυβερνιέται από εξουσίες υπερφίαλες, που προδίδουν το καθήκον και την αποστολή τους. Σε μία τέτοια πραγματικότητα η αλήθεια, η εντιμότητα, το ήθος δεν είναι ανεκτά. Η τιμιότητα, μέχρι χτες, ήταν αντικείμενο χλευασμού στον τόπο μας. Θέλω να πιστεύω πως τώρα, που γευόμαστε την πίκρα της αμαρτίας και φθάσαμε στο έσχατο σημείο της πτώσης, θα καταλάβουμε την αξία της τιμιότητας στην ζωή μας…»
    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην έλλειψη προτύπων στην εποχή μας και προχώρησε σε αυτοκριτική, αναφορικά με τις ευθύνες των Ποιμένων της Εκκλησίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι ο καιρός που θα πρέπει όλοι μας ν’ αναγνωρίσουμε και σφάλματα και ελλείμματα και αδυναμίες, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το φαινόμενο της εκτεταμένης διαφθοράς στο πλαίσιο ενός, κατά τα άλλα Ορθόδοξου λαού. Γι’ αυτό, τώρα είναι η ώρα της μετανοίας, της αλλαγής τρόπου σκέψης και ζωής, ακούγοντας, επιτέλους, το διαχρονικό μήνυμα του Ιωάννου του Βαπτιστού…»

    Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε και ομίλησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής.

Δείτε video και σχετικές φωτογραφίες.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ