Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2012



Η εορτή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάστηκε με την δέουσα ιεροπρέπεια στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Εκκλ/κού Ξενώνα της Άλλης Μεριάς στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

Στην Αγρυπνία έλαβαν μέρος κλιμάκια Ιερών Μονών της Τοπικής Εκκλησίας, με επικεφαλής Ηγουμένους και Ηγουμένες (Άνω Ξενιάς, Κάτω Ξενιάς, Λαμπινούς, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, Γοργοϋπηκόου Φυτόκου, Τιμίου Προδρόμου Συκής), πλήθος Κληρικών και ευλαβών προσκυνητών, ενώ έψαλαν Μοναχές της Μονής Ταξιαρχών. Κορυφαία στιγμή του εορτασμού ήταν η άφιξη του τεμαχίου της Τιμίας Ζώνης, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς και κόμισε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο η Ηγουμένη Γερόντισσα Νυμφωδώρα.

Τον Θείο Λόγο, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό εκφώνησε ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Τιμίας Ζώνης. Χαιρετισμό στους προσκυνητές απηύθυνε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε για την πληθωρική συμμετοχή και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τον φετινό εορτασμό του Δεκαπενταυγούσου και την μαζική παρουσία των πιστών στις Ιερές Παρακλήσεις, στις πόλεις, στα χωριά και στα Μοναστήρια. Ευχήθηκε, τέλος, να σκέπει και να προστατεύει η Παναγία τον τόπο και τον δοκιμαζόμενο λαό μας, αυτή την δύσκολη καμπή της ιστορίας του, ούτως ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την δυσκολία και να ξεπεράσουμε την κρίση.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ