Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν είμαστε αλάνθαστοι, ούτε αναμάρτητοι, αλλά παραμένουμε αγωνιστές» Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, 2012



 

Την Χειροτονία νέου Διακόνου της Τοπικής Εκκλησίας, του π. Δημητρίου Γούρναρη, εγγάμου και πατέρα δύο παιδιών, τέλεσε σήμερα, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών Κληρικών και πλήθους λαού του Θεού.

 

 Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε «απόφαση ζωής» την αφιέρωση του π. Δημητρίου στον Χριστό και στην Εκκλησία Του, «κυρίως στη δύσκολη εποχή μας», ενώ τού επεσήμανε ότι «ο Σταυρός του Χριστού είναι το σύμβολο της Ιερατικής διακονίας». Τού συνέστησε να ξεκινήσει την Ιερατική του ζωή «με απλότητα και θάρρος και εμπιστοσύνη στην χάρη του Αγίου Πνεύματος, που θα τον κατακλύσει με το Μυστήριο της Χειροτονίας»

Στη συνέχεια παρουσίασε το περιεχόμενο της Ιερατικής διακονίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «καλείσαι να διακονήσεις τους ανθρώπους για να βλέπουν τον ουρανό, αλλά, ταυτόχρονα και το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου, που παραμένει για όλους μας μια ζωντανή εικόνα του Θεού, όποιος κι αν είναι, απ' όπου κι αν προέρχεται, αφού ο Χριστός θυσιάστηκε για όλους τους ανθρώπους»

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο Κληρικό, γιατί, όπως τόνισε, «εισέρχεσαι στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, σε μια εποχή που κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί πράγματα αυτονόητα κατά το παρελθόν. Ζούμε σε μια περίοδο όπου κανείς δε μπορεί να νιώθει απόλυτα ασφαλής, αλλά ενωμένοι δίνουμε τη μεγάλη μάχη να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων. Ανήκεις στην χορεία των Κληρικών που εισέρχονται στην Εκκλησία αυτοπροσφερόμενοι εξ ολοκλήρου και επέλεξαν να εισέλθουν στην Ιερωσύνη την πιο δύσκολη στιγμή»

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι οι Κληρικοί «οφείλουμε να είμαστε πάντα τα φωτεινά παραδείγματα του τί σημαίνει ενότητα, αληθινή υπακοή, δικαιοσύνη, θυσία και προσφορά, για να ελευθερώνουμε τις ψυχές των ανθρώπων και να γινόμαστε υπόδειγμα και για την ζωή της Πολιτείας... θα πρέπει να κρατήσουμε, πάση θυσία, το ήθος της Εκκλ/κής μας παραδόσεως, για να ξαναβρούμε τον δρόμο μας ως κοινωνία, για να νιώσουν τα παιδιά μας ότι ζουν σε μια πατρίδα που αξίζει να αγαπούν και να υπερασπίζονται, για να ξαναβρούμε αυτό που έχουμε χάσει τον τελευταίο καιρό, που πολλοί ευτέλισαν, την περήφανη πατρίδα των Ηρώων και των Αγίων»

Τέλος, κάλεσε τον λαό σε θερμή προσευχή, ώστε «να παραμείνει ζωντανή η παράδοση της ιερατικής διακονίας στον τόπο μας, για να στηρίζονται οι άνθρωποι και να κρατούν ζωντανή την ελπίδα... Πρέπει να ομολογήσω ότι περιστοιχίζομαι από Κλήρο που είναι άξιος της αποστολής του. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, ούτε αναμάρτητοι, αλλά παραμένουμε αγωνιστές και ενωμένοι στον κοινό αγώνα τούτης της εποχής...»

 

Ο νέος Διάκονος θα διακονήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου, ενώ σύντομα θα λάβει και τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης.

 

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων ανδρών και γυναικών της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ