Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

«Αγαπώ την πόλη μου». Δράσεις του Α.Σ. «Η Δημητριάς»

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, 2012Με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου συγκροτείται κίνηση εθελοντών με στόχο παρεμβάσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού δημοσίων χώρων της πόλης του Βόλου. Η κίνηση, που οργανώνεται από τον Α.Σ. «Δημητριάς», αποσκοπεί επίσης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελούν βασικό παράγοντα πολιτισμού και υγιούς κοινωνικής συνύπαρξης.

Ως πρώτη δράση επιλέχθηκε ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου με κέντρο το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Τρύπας στην Γορίτσα, όπου την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος και θα μιλήσει για αυτή τη νέα πρωτοβουλία. Αμέσως μετά, τρείς ομάδες εθελοντών θα προχωρήσουν προς τον Ι. Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, προς το εργοστάσιο ΑΓΕΤ Ηρακλής και προς τον λόφο της Γορίτσας.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει μέχρι τώρα: α) η ποδηλατική ομάδα του Α.Σ. «Δημητριάς», β) η ποδοσφαιρική ομάδα και η Ακαδημία του Α. Σ. «Δημητριάς», γ) οι εθελοντές του Δήμου Βόλου, δ) η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ε) ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας. Αναμένονται συμμετοχές και από άλλες εθελοντικές ομάδες του νομού μας.

Η πρώτη προσυνάντηση των συνεργαζόμενων φορέων θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Τρύπας Γορίτσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του Α.Σ. «Δημητριάς» Αρχιμ. Μάξιμο Παπαϊωάννου, στο τηλ. 6976805672 ή με τον υπεύθυνο του Ρ/Σ Ορθόδοξη Μαρτυρία κ. Νίκο Βαραλή στο τηλ. 6943072264.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ