Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο λαός πιστεύει στη Δικαιοσύνη και πρέπει να διατηρήσει την πίστη του». Αγιασμός ενάρξεως για τη νέα δικαστική χρονιά.

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, 2012



Τον Αγιασμό ενάρξεως για τη νέα δικαστική χρονιά τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Αναστάσιος Βολιώτης στη σύντομη ομιλία του με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους υπογράμμισε -μεταξύ άλλων - ότι «τα χαράτσια, οι φόροι, οι απολύσεις, η συρρίκνωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι περικοπές μισθών και συντάξεων που εκπορεύονται από τα μνημόνια παραβιάζουν με μεγάλη συχνότητα το Σύνταγμα και τους νόμους, γι' αυτό και ο ΔΣΒ αγωνίζεται με κάθε μέσο για την προάσπιση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του πολίτη και του κράτους δικαίου προσφεύγοντας κατ' επανάληψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας». Και πρόσθεσε: «Όλοι μας σήμερα εναποθέτουμε τις ελπίδες, όσο ποτέ άλλοτε, στη Δικαιοσύνη. Αυτή πρέπει να κρατήσουμε «ολόρθια». Τώρα που η κοινωνία πάσχει, τώρα που οι συνθήκες ζωής αλλάζουν, τώρα που η κρίση κτύπησε την πόρτα της Δικαιοσύνης, πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, όχι μόνο να μην έχουμε αντιδράσεις που να επηρεάσουν την απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και να προσπαθούμε ο καθένας από το θέση του να συμβάλλουμε στην απονομή μιας ανεξάρτητης, αποτελεσματικής, ταχείας και σύγχρονης Δικαιοσύνης. Ο ελληνικός λαός δεν έχει χάσει ακόμα την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, καθότι γνωρίζει καλά ότι χωρίς Δικαιοσύνη ουσιαστική Δημοκρατία δε νοείται».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε ένα σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε την ανάγκη για σωστή και δίκαιη απονομή Δικαιοσύνης όσο ποτέ άλλοτε, προσθέτοντας ότι «ο λαός πιστεύει στη Δικαιοσύνη και πρέπει να διατηρήσει την πίστη του». Τους ζήτησε να «κρατήσουν ζωντανή» αυτήν την ελπίδα. Ο Μητροπολίτης έκανε αναφορά και στη συνεργασία Μητρόπολης και Δικηγορικού Συλλόγου και με την ευκαιρία επεσήμανε τη συμβολή της τοπικής Εκκλησίας στην ανακούφιση πτωχών συνανθρώπων μας. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του ότι καθημερινά πλέον διανέμονται 2.000 μερίδες φαγητού (από 1.300) και έκανε την ευχή να μην αυξηθεί αυτός ο αριθμός.

 

Πηγή: Εφημερίδα "Θεσσαλία"





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ