Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Νέο ξεκίνημα για τον Σ.Σ.Υ.Π. και το Κοινωνικό Φαρμακείο

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2012Σε λειτουργία τίθενται και πάλι οι δύο νέες πρωτοβουλίες της Τοπικής Εκκλησίας στον χώρο της κοινωνικής παρέμβασης και προσφοράς, που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Βόλου από τον Μάρτιο του 2011. Πρόκειται για τον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Πολιτών, που λειτουργεί σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της Μαγνησίας και το Κοινωνικό Φαρμακείο, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου. Αμφότεροι στεγάζονται στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή).

Οι δύο αυτές προσπάθειες προήλθαν από την αναζήτηση της Τοπικής Εκκλησίας νέων τρόπων, προκειμένου να καταστήσει την διακονία της προς κάθε συνάνθρωπό μας, που έχει ανάγκη, πιο αποτελεσματική, σε καιρούς βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Ο αγιασμός ενάρξεως της λειτουργίας των δύο φορέων για το τρέχον Εκκλ/κό έτος θα πραγματοποιηθεί, στο Πν. Κέντρο, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, την Δευτέρα 24/9, στις 7 μ.μ. Αμέσως μετά, την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αναστάσιος Βολιώτης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου κ. Κων/νος Ματσιόλης, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης κ. Ιωάννης Κόνσουλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων - Λογιστών Ν. Μαγνησίας κ. Γεώργιος Κρίκκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών - Ελεύθερων Επαγγελματιών Βόλου κ. Νικόλαος Μπορμπούλιας.

Η Εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.  

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ