Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξων Ψυχοθεραπευτών στο Βόλο

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2012Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξων Ψυχοθεραπευτών, με θέμα «Ψυχοθεραπεία και Ποιμαντική: Αποκαλύψεις της Ύπαρξης», θα φιλοξενήσει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, από 27 – 30/9. Στη διάρκεια του Συνεδρίου, εξαιρετικοί Εισηγητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εισηγηθούν πολύ σημαντικά θέματα, που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμα εφόδια και γνώσεις για την ποιμαντική διακονία.
    Σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, «οι άνθρωποι, ως ενιαία ύπαρξη, διαθέτουμε ψυχικό βίο και πνευματική ζωή. Οι ψυχολογικές επιστήμες μελετούν τον πρώτο, η ποιμαντική της Εκκλησίας συντρέχει την δεύτερη. Μέσα από τις δύο αυτές μορφές συμπαράστασης αποκαλύπτεται η ύπαρξη με τον σκληρό αγώνα της για επάνοδο στην ομορφιά την οποία θέλησε γι’ αυτήν ο Θεός. Η ανάγκη για συνεργασία των δύο προσεγγίσεων ομολογείται πλέον από όλους και όσοι ψυχοθεραπευτές μοιραζόμαστε την ευλογία της ορθόδοξης πίστης έχουμε επιφορτισθεί με την ωραία ευθύνη αυτού του διαλόγου.
    Συνεχίζοντας την παράδοση των προηγουμένων συνεδρίων και αξιοποιώντας την εμπειρία τους, το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξων Ψυχοθεραπευτών αποπειράται να προσεγγίσει την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα από αυτή τη διπλή προοπτική. Επιθυμεί να αναδείξει τις υπαρξιακές συνιστώσες της ψυχοθεραπείας και την ανθρώπινη διάσταση της ποιμαντικής πράξης, ως διαδικασίες οι οποίες συμβάλλουν στην αποκάλυψη του ανθρώπινου πλούτου και των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Και τούτο όχι ανθρωποκεντρικά, αλλά ευχαριστιακά και δοξολογικά, ως αναφορά στον Δημιουργό και ως διακονία προσφοράς στον κόσμο…» (www.orthopsy2012.gr)
    Το Συνέδριο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 27/9 στις 11.30 π.μ. με τους Χαιρετισμούς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Προέδρου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Δημήτριος Καραγιάννης. 
     Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου στην ιστοσελίδα www.orthopsy2012.gr

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ