Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Παιδαγωγικό Εργαστήρι Γονέων στην Ανάληψη

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, 2012



Τη Δευτέρα 8/10/2012 ξεκινά τις συναντήσεις του το Παιδαγωγικό Εργαστήρι για γονείς και νέα ζευγάρια της ενορίας της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Ο αγιασμός έναρξης θα γίνει στις 19.00 και θα ακολουθήσει συζήτηση, γνωριμία και προτάσεις των πρώτων θεμάτων που θα απασχολήσουν τις φετινές συναντήσεις. Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι είναι μια ομάδα που προσπαθεί με συζήτηση και αλληλοϋποστήριξη, υπό την καθοδήγηση του Πρωτ. π. Χρήστου Χαχαμίδη Δρ. Θεολογίας και του Δρ. Στέλιου Πελασγού Παιδαγωγού, να αντιμετωπίσει την σύγχρονη συζυγική και οικογενειακή ζωή με χαρά, γνώση και υπευθυνότητα στο φώς της Ορθόδοξης πνευματικής παράδοσης και της επιστήμης της παιδαγωγικής, μέσα στα πλαίσια της ενοριακής κοινότητας. Η ομάδα θα συγκεντρώνεται κάθε Δευτέρα βράδυ στους νέους ανακαινισμένους χώρους του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού που βρίσκονται στο κτίριο του πρώην Εκκλησιαστικού λυκείου.
    Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν και οι δύο σύζυγοι ώστε να ακούγονται όλες οι γνώμες και των ανδρών και των γυναικών, οι δυσκολίες και οι ελπίδες της σύγχρονης οικογένειας. Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχουν δημιουργικές δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά σε διπλανή αίθουσα υπό την επίβλεψη πεπειραμένης παιδαγωγού.
    Φέτος το εργαστήρι εμπλουτίζεται με μια νέα τακτική δραστηριότητα. Μια φορά κάθε μήνα θα γίνεται προβολή και συζήτηση ταινιών που θα είναι: 1. δημοφιλείς στα παιδιά ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές, ώστε να μπορούν οι γονείς να αντιλαμβάνονται τα σύμβολα, τα πρότυπα, τις αξίες και τις συμπεριφορές που προβάλλονται μέσα από αυτές ή 2. ταινίες για ενήλικες που θα θέτουν παιδαγωγικούς, πνευματικούς ή ηθικούς προβληματισμούς και θα κινητοποιούν μια ουσιαστική συζήτηση μέσα στην ομάδα.

Πληροφορίες στον π. Χρήστο Χαχαμίδη 6972094835.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ