Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στο Βόλο Τρισάγιο στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2012



Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου τέλεσε σήμερα (21/10) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ναού και πλήθος πιστού λαού, που είχαν την δυνατότητα να λειτουργηθούν και να κοινωνήσουν κατά τα πρότυπα της Αποστολικής περιόδου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε πάνω στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις στενοχωρίες που βίωνε ο Απόστολος Παύλος, από τους Ιουδαίους, που, παγιδευμένοι στα δίχτυα του νόμου, απαιτούσαν από τα νέα μέλη της Εκκλησίας να εφαρμόζουν τα οριζόμενα από τον Ιουδαϊκό νόμο, ενώ ζούσαν, πλέον, στην νέα εν Χριστώ πραγματικότητα. «Ο Απόστολος Παύλος», όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, «γνώριζε ότι αυτή η επιμονή δεν είχε ευσεβή κίνητρα, αλλά αποσκοπούσε στην αυτοϊκανοποίηση των Ιουδαίων και στο να προκαλούν τον θαυμασμό των ανθρώπων. Γι' αυτό και απέρριπτε αυτές τις λογικές και καλούσε τα νέα μέλη της Εκκλησίας να απεγκλωβιστούν από τα δεσμά του νόμου και να βιώσουν το περιβάλλον της Χάρης που βιώνει, πλέον, ο Χριστιανός μέσα στην Εκκλησία». Επεσήμανε, επίσης, ότι τέτοιου είδους φαινόμενα ακραίου σχολαστικισμού και υποκριτικού ευσεβισμού παρατηρούνται, δυστυχώς και σήμερα στην Εκκλησία, από ανθρώπους που αυτοπροβάλλονται ως πνευματικοί καθοδηγητές, αλλά, ουσιαστικά, αιχμαλωτίζουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων, προκειμένου να τους ποδηγετούν και να δημιουργούν οπαδούς.

Τρισάγιο στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, οι Πατέρες του Ναού και ο λαός, μετέβησαν στον προαύλιο χώρο και τέλεσαν τρισάγιο στην μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών &ν Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, ενώπιον της Προτομής του. Αυτό, όπως εξήγησε ο Σεβασμιώτατος, συνέβη, καθότι σαν σήμερα, όσο ζούσε, εόρταζε τα ονομαστήριά του, την ημέρα, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. 

Αγιασμός στο Κέντρο Σίτισης «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ»

Ευθύς αμέσως ο κ. Ιγνάτιος μετέβη στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού Ναού, όπου τέλεσε τον Αγιασμό στο Κέντρο Σίτισης «Δός Ημίν Σήμερον», παρουσία των δεκάδων εθελοντών ανδρών και γυναικών, που δίνουν καθημερινά την μάχη της λειτουργίας του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και επαίνεσε τους εθελοντές για την υψίστη προσφορά τους, μάλιστα, σε καιρούς μεγάλης οικονομικής κρίσης και ευχήθηκε ο Θεός και ο Άγιος Νικόλαος να στηρίζουν πάντοτε αυτό το έργο, το οποίο, όπως τόνισε, «αποτελεί την κορωνίδα της φιλανθρωπικής προσφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος»




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ