Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός του Βόλου. Πανηγύρεις Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, 2012



Την μνήμη του Πολιούχου και προστάτου του Βόλου Αγίου Νικολάου, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός της πόλης την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου.

    Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

    Την Αγιώνυμο ημέρα θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

    Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στις κεντρικές οδούς της πόλης με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο Χαιρετισμό.

Στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου. 

 

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Α. Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου.


Β. Αγίου Νικολάου Πορταριάς

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. Ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς.

 

Γ. Αγίου Νικολάου Κερασιάς

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Καρδατζής. Ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυξ.

 

Δ. Αγίου Νικολάου Παληουρίου

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος. Ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, Ιεροκήρυξ.

 

Ε. Αγίου Νικολάου Δράκειας

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πρωτ. Απόστολος Θάνος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ