Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Το νέο τεύχος της Πληροφόρησης

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, 2012Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2012) της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο είναι αφιερωμένο στον εφετινό Έρανο της Αγάπης.

    Στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με τίτλο «Μαρτυρία ενοποιημένη και ενοποιός».

    Ακολουθεί ολοσέλιδο κείμενο, με τίτλο «Η Εκκλησία της Ελλάδος για το 1821», που αναφέρεται στην πραγματοποίηση, τον περασμένο Οκτώβριο, εκ μέρους της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, του 1ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου, ενόψει της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 (1821 - 2021)

    Στο ίδιο τεύχος δημοσιεύεται κείμενο αναφορικά με την 1η Γενική Ιερατική Σύναξη, για το τρέχον ιεραποστολικό έτος, κατά το οποίο οι Κληρικοί της Τοπικής Εκκλησίας θα εργαστούν πάνω στη ζωή και το έργο των Αγίων Πατέρων.

    Ακολουθεί άρθρο του κ. Χαράλαμπου Μπάρδα, Βιβλιοθηκονόμου, με τίτλο «Η βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ι.Μ. Δημητριάδος», καθώς και βαρυσήμαντο άρθρο του Κοινωνιολόγου κ. Κων/νου Ζορμπά για τον Θρησκευτικό φανατισμό.

    Στη συνέχεια δημοσιεύεται δισέλιδο αφιέρωμα στα 14 χρόνια κτηριακής δημιουργίας και εθελοντικής προσφοράς, με αφορμή την συμπλήρωση 14 ετών ποιμαντικής διακονίας του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου στο πηδάλιο της Τοπικής Εκκλησίας. Το κείμενο υπογράφει ο κ. Απόστολος Δουλγέρης, απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Στη συνέχεια δημοσιεύεται τρισέλιδο αφιέρωμα στο πολυποίκιλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ενόψει του εφετινού Εράνου Αγάπης, ενώ στην τελευταία σελίδα δημοσιεύεται επίκαιρο εορταστικό κείμενο του Δ/ντού του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» κ. Νικολάου Βαραλή, με τίτλο «Χριστούγεννα.... Με ποιον Χριστό;»

    Στο νέο τεύχος πέντε σελίδες είναι αφιερωμένες στις ειδήσεις και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το αμέσως προηγούμενο διάστημα στην Τοπική Εκκλησία, εμπλουτισμένες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.

 

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ