Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Γιορτάστηκε η Αγία Βαρβάρα στη Νέα Ιωνία Τιμήθηκαν δύο παλαίμαχοι Πρωτοψάλτες

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, 2012



 

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Μαγαλομάρτυρος Βαρβάρας και Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Νέας Ιωνίας.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ο Σεβασμιώτατος προέστη και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από πλειάδα Ιερέων και πλήθος πιστού λαού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» τίμησε δύο καταξιωμένους και παλαίμαχους Ιεροψάλτες, μέλη του, για την πολυετή και μεγάλη προσφορά τους στο Ιερό Αναλόγιο. Πρόκειται για τον κ. Στυλιανό Τσιάκαλο, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βόλου και τον κ. Στυλιανό Τσολάκη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως. Για το έργο και των δύο μίλησε ο Γραμματέας του Συνδέσμου και Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου κ. Ευστάθιος Γραμμένος.

Τις τιμητικές πλακέτες επέδωσε τους τιμηθέντες ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών για την πρωτοβουλία του να τιμά παλαιμάχους Ιεροψάλτες, αναγνωρίζοντας, με τον τρόπο αυτό, το έργο και την προσφορά τους, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Βυζαντινή Μουσική παράδοση στην Τοπική μας  Εκκλησία συνεχίζεται, μέσω της Σχολής Βυζ. Μουσικής, η οποία παράγει νέους Ιεροψάλτες, που στελεχώνουν τα Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Συνεχάρη, τέλος, τους τιμηθέντες, για την ξεχωριστή πορεία που έχουν διαγράψει στον χώρο της Εκκλησίας μας.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ