Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, 2012



Εόρτιο Μήνυμα προς τους μαθητές των Δημοτικών, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου θα αναγνωσθεί, αντί Θείου Κηρύγματος, κατά την μαθητική Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στους Ιερούς μας Ναούς, ενόψει των Χριστουγέννων.

 

Ολόκληρο το Μήνυμα έχει ως εξής:

 

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ,

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2012.

 Αγαπητά μου παιδιά.

Και φέτος θα γιορτάσουμε τη Γέννηση του Κυρίου μας, του Υιού και Λόγου του Θεού, που γεννήθηκε ως βρέφος σε μια ξεχασμένη γωνιά του κόσμου. Η σωτηρία των ανθρώπων, η ελπίδα τους να νικήσουν τον θάνατο, γεννήθηκε σε μια ασήμαντη γωνιά του κόσμου.

Η χώρα εκείνη, όπου ο Χριστός γεννήθηκε, ήταν σκλαβωμένη. Ξένοι άρχοντες την κυβερνούσαν, ξένοι στρατιώτες περπατούσαν στους δρόμους της. Οι υπόδουλοι περίμεναν ένα μεγάλο πολεμιστή να τους ξεσηκώσει και να τους ενώσει στον κοινό αγώνα κατά των Ρωμαίων κατακτητών. Μα Εκείνος γεννήθηκε για να φέρει την ειρήνη στη χώρα Του και σε όλη τη γη.

Η χώρα Του ήταν φτωχή και περιφρονημένη. Ο χώρος όπου γεννήθηκε δεν ήταν σπίτι. Ήταν ένα υγρό σπήλαιο, όπου έβαζαν τα ζώα. Η μητέρα Του, η Παναγία μας, δεν ήταν πλούσια αρχόντισσα, αλλά μια φτωχή και ταπεινή κόρη.

Στη χώρα αυτή, τον καιρό που γεννήθηκε ο Χριστός, υπήρχε φτώχεια και φόβος. Όμως, σε αυτή την φτωχή και περιφρονημένη γωνιά του κόσμου ο Θεός διάλεξε να γεννηθεί η ελπίδα και η ειρήνη, η σωτηρία όλων των ανθρώπων.

Και η πατρίδα μας σήμερα είναι φτωχή και φοβισμένη. Ακούτε τους μεγάλους να φοβούνται και να οργίζονται και να αγωνιούν. Βλέπουν πως οι αποφάσεις για τη ζωή και τις οικογένειες των Ελλήνων παίρνονται μακριά από τη φτωχή και περιφρονημένη Ελλάδα, σε άλλες χώρες που έχουν δύναμη και πλούτη. Έτσι χάνουν την πίστη και την ελπίδα τους. Εμείς, όμως, πρέπει να κοιτάξουμε την εικόνα της Γεννήσεως με πίστη, αγάπη και αισιοδοξία. Να πιστέψουμε πως ένα μικρό Βρέφος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, γιατί είναι ο παντοδύναμος Θεός.

Ο Χριστός δεν ήρθε να ελευθερώσει την πατρίδα του από τη σκλαβιά των Ρωμαίων, αλλά όλους τους ανθρώπους από τη σκλαβιά της βίας, των παθών και του θανάτου. Γι  αὐτό γεννήθηκε στην ταπεινή και ασήμαντη φάτνη και μεταμόρφωσε μυστικά στην αρχή μια χούφτα ανθρώπους, μετά όλο και περισσότερους, μέχρι που έφθασε το φως Του να φωτίσει όλη τη γη.

Ας Τον υποδεχθούμε και εμείς εφέτος για να γεννηθεί μέσα στην καρδιά μας, μυστικά, χωρίς αγωνία και απαιτήσεις. Θα μας φωτίσει εσωτερικά, θα μας αλλάξει και έπειτα θα γίνουμε και εμείς ικανοί να φωτίσουμε τους άλλους γύρω μας.   

Μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ  ΙΓΝΑΤΙΟΣ





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ