Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Στις Γλαφυρές ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου, 2012



Τις Γλαφυρές θα επισκεφθεί το Σάββατο 29/12 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να τελέσει την πανήγυρη του Αγίου Νεομάρτυρος Γεδεών, του εκ Καπούρνης, η μνήμη του οποίου τιμάται την Κυριακή 30/12.

Στις 6 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά Θείου Κηρύγματος.

 

Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

 Εξάλλου, την Κυριακή 30/12 (μετά τα Χριστούγεννα), στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου θα τελεστεί η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Πρόκειται για λειτουργικό κείμενο που ανάγεται στην Αποστολική περίοδο και τελείται δύο φορές το χρόνο, κατά την μνήμη του Αγίου Ιακώβου, στις 23 Οκτωβρίου και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 5, θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως των Χριστουγέννων και ο Δοξολογικός Ύμνος της εορτής.

Τέλος, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου, στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.30 μ.μ. θα τελεστεί σύντομη ακολουθία για την υποδοχή του νέου έτους, κατά την οποία θα ευλογηθεί η Βασιλόπιττα της Ενορίας.

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Κυριακή μετά την Γέννηση του Χριστού και στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

 

 

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ