Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 - Επετειακή γιορτή στο Πν. Κέντρο

Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2017Την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που οδήγησε στην εθνική μας παλιγγενεσία, τιμά η Εκκλησία και η Ελληνική Πολιτεία το Σάββατο 25/3.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Στις 11.00 π.μ. θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία, επί τη Εθνική εορτή, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο μνημείο των ηρώων στην παραλία του Βόλου, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων του Έθνους και θα παρακολουθήσει την Μαθητική παρέλαση.

Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821.

Στις 7.00 μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) θα πραγματοποιηθεί μεγάλη επετειακή εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2821, με τίτλο «Τραγουδώντας και χορεύοντας για την άνοιξη της λευτεριάς».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα της Μητροπόλεώς μας: Παιδικό και Εφηβικό, το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και το Γυναικείο Χορευτικό σύνολο Παραδεισιακών Χορών, υπό την ευθύνη της κ. Αικατερίνης Γκανέτσα – Ντόντη.

Με τα τραγούδια τους θα πλαισιώσουν: η Παιδική και Νεανική Χορωδία, το Έντεχνο Χορωδιακό Τμήμα Ενηλίκων και το Παραδοσιακό τμήμα Χορωδιακής Μουσικής, της Μητροπόλεώς μας, υπό τη δ/νση της κ. Μαριάννας Σαμαρτζή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ