Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Υποδοχή των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου και της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του Έβρου στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2017Μεγίστη τιμή και ευλογία για την Τοπική μας Εκκλησία αποτελεί η έλευση στην πόλη μας και η φιλοξενία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου, ήτοι τεμαχίων της Χλαμύδας, του Σπόγγου και του Ακάνθινου Στεφάνου, που φυλάσσονται, από αιώνων πολλών, στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου. Τα ιερά Κειμήλια θα κομίσει, στις 6.00 μ.μ. ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Αρχιμ. Νήφων Καψάλης. Παράλληλα, θα γίνει και η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος Παναγίας Κοσμοσώτειρας του Έβρου. Τα ιερά θησαυρίσματα της πίστεώς μας θα υποδεχθεί επισήμως, στο προαύλιο του Μητροπολιτικού μας Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του λαού.

Τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου μας θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου έως την Παρασκευή 7/4. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας θα παραμείνει στο Ναό για τέσσερις μόνο ώρες και θα αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη στις 10.00 μ.μ.

Στη διάρκεια των ημερών του Προσκυνήματος θα εξελιχθεί πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων, το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ